Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Harald Eriksson negativsamling / 1962-1964 / Filadelfia - Bygget och invigningen

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.


Bygget och invigningen

Bygget av Filadelfia i Storuman startades våren 1963. Som synes var det idel mankraft som såg till att betongen kom på plats. Mannen med spaden är Seth Stenvall från Barsele.
 

Bygget stod klart i oktober 1963. Ulrik Åslund, en av pastorerna i församlingen, står framför den nybyggda fastigheten och konstaterar stolt att nu kan vi snart öppna portarna till församlingens nya borg.
 

Invigningen skedde i slutet av november 1963. Som synes hade det redan kommit en hel del snö.
 

Det var packat med folk invigningsdagen. Hör av dig till redaktionen om du känner igen någon eller några på fotografierna. Du kanske själv finns med bland de många som var med just denna dag.
 

Sju herrar vid podiet ... och identifieringar börjar ramla in.
 

I mitten ser vi en bleckblåssektion vars medlemmar förmodligen tillhörde de egna leden. Lägg märke till kontrabasen som står i ett hörn i bakkant av lokalen.
 

Här ser vi en sjungande ungdomsgrupp. Några av ungdomarna ser bekanta ut ... Killen med mörk kostym och glasögon heter Håkan Andersson (8-4). Han med den stickade tröjan framför Olle är Nils-Gunnar Ulander (8-5). Tjejen längst till höger heter Annica Mörtsell (8-10). Killen nr. 2 från vänster kan vara en av järnvägare Ögrens tre pojkar. Möjligen heter han Ulf Ögren (8-2). Fyra från höger ser vi en ung Lennart "Lampan" Nilsson.
 

Filadelfia i Storuman 2012, 49 år efter invigningen.
 


© Storumansajten.se
 

 Tillbaka!