Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Harald Eriksson negativsamling / 1965-1967 / Tjorven
Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.
Den gula postbilen som Postverket köpte in på 1960-talet kallades för "Tjorven" och blev en symbol för postverkets personal. Fotot är taget vid Lennart Ludvigssons (1931-2015) Esso-mack på Tärnavägen i Storuman. Idag (2017) är macken en automatstation och det är Ingo som levererar bränslet. Stig-Ola Ludvigsson, som driver macken, har fyndigt nog döpt den till "SO-MACKEN".
 

Ulla Viklund berättar att damen med ena benet inne i bilen är Adele Ljungblom, som en gång i tiden bodde på Bergsvägen i det hus som familjen Björk ägde på 1960-talet. Bilen ifråga kallades för Tjorven. Den tillverkades i Kalmar av Kalmar Verkstad AB (KVAB). Kalmar Terminals Vänner har en hemsida där man presenterar denna gula postbil av märket DAF i ord och bild. Mannen till vänster med armarna i kors och myggjagare på fötterna, är Rolf Lindman. Han var postmästare i Storuman. Den postanställde mannen längst till höger är Karl-Evert Forsgren. Han kallades för "Manolito", förmodligen för hans likhet med densamme i TV-serien "High Chaparral". Karl-Evert avled för några år sedan.
Kurt Hamre har nu identifierat mannen tvåa från höger. Det är Yngve Hedström från Lycksele. Han bor visst kvar där fortfarande.

Har du mer information om bilderna och/eller vet mer om personerna på bilderna - hör av dig till redaktionen!
 


© Storumansajten.se
 

Tillbaka!