Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Klassfoton / Gunnarn Skola

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.
Klass 1 läsåret 1952/53

Fotografen är okänd!

Första klass läsåret 1952/53. Bertil Jungehall (7) från Gunnarn, som står i bakre raden trea från höger, har hittat igen detta fina klasskort och har dessutom identifierat samtliga klasskamrater. Lärarinnan heter Maria Gunnebo.
 

Klass 1 skolavslutning våren 1953


Fotografen är okänd!

Året är 1953 och det är examen för klass 1 i Gunnarn. Det är samma klass som på bilden ovan. Vanja Mörk, Storuman, har bidragit med detta fina klasskort. På svarta tavlan syns texten till den i skolavslutningssammanhang kända psalmen "I denna ljuva sommartid" från 1653 av Paul Gerhard. Lärarinnan heter Maria Gunnebo. 10 av 22 elever är identifierade. Tyvärr är barnen uppställda så att 2 flickor är helt skymda och en pojke ser vi bara en del av till höger. Ytterligare en pojke (nr. 10) är relativt osynlig i mitten men en delförstoring kan kanske skingra dimman om vem det är.
Gunnarns Skola är verksam än idag (hösten 2011) och har 22 elever i 2 samlingsklasser, 1-2-3 och 4-5-6.

 


 

Okänd klass 1954

Fotografen är okänd!

Vanja Mörk, Storuman, har skickat in detta klassfoto från Gunnarn Skola 1954. Hon har identifierat större delen av barnen men några efternamn saknas. Skicka gärna ett mejl och berätta om du vet mer!


 

Klass 4 1955


Fotografen är okänd!

Har har vi ytterligare ett klasskort från Gunnarn som Vanja Mörk (f. Ohlsson) i Storuman har skickat in till Storumansajten.se. Hon står i övre raden längst till vänster. Det är den 1:a november 1955 och det är 26 elever som poserar framför fotografen. Vanja har identifierat samtliga av sina klasskamrater som är med på fotot.
 

 
© Storumansajten.se
 

Tillbaka!