Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Klassfoton / Realskolan Index / IF Falken

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.


 


Realskolans egen idrottsförening


Fotograf: Carl-Axel Nordenberg

IF Falkens fotbollslag någon gång i slutet av 1950-talet. Lars Ögren, Sune Berg, Lasse Norberg, Lars-Ola (Lasse) Salemark, Martin Lönnberg, Åke Eriksson, Åke Svensson och Leopold Eriksson, Stig Fredriksson och Jan-Ola Johansson heter killarna på fotot.
 


 


Fotograf: Carl-Axel Nordenberg

Ytterligare ett fotografi från IF Falken. Denna gång gäller det ungdomar som idkar friidrott. Vilka är dessa skolungdomar? Två av grabbarna ser ut att vara släkt med varandra. Mycket släkt  till och med. Även här behöver vi din hjälp med att  reda ut vem som är vem!. Hör av dig till Storumansajtens fotoarkiv om du vet mer om fotot!
Gertrud Mattsson berättar i ett mejl att flickan som står fyra från vänster är "sprinteresset" Gun-Gerd Strömberg från Skarvsjöby.
 

Det var nog ganska ovanligt att en skola hade egna matchtröjor med tryck. Realskolan i Storuman hade i alla fall sett till att skollaget hade egen profil på rinken. Här är det Hans Hellgren som poserar framför fotografen, som tillika är hans far, på gårdsplanen hemma på Vallnäsvägen. Hans bor sedan länge i Lidköping.
Du som var med på realskolan när det begav sig får gärna höra av dig och berätta mer om IF Falken och idrottsverksamheten under skoltiden i Storuman.
 

 
© Storumansajten.se
 

Tillbaka!