Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Orkestrar / The Bonnets Index / Safarigården 1968

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.

Safarigården kom till när ungdomarna i Storuman fick överta en tom butikslokal (f.d. Konsum) på Bondevägen 4 i Storuman. Jonny Burger blev anställd av Stensele kommun som ungdomsledare. Tillsammans med ett flertal ungdomar gjordes lokalerna om till ungdomsgård. Möblerna hämtades från "Kringlan" som tidigare huserat ungdomar och föreningar. Husband i den nya ungdomsgården blev The Bonnets.
 

Väggen i bakgrunden är målad av Leif Jönsson. Eftersom Jonny Burger döpte ungdomsgården till Safarigården blev det djungelmotiv på väggarna. Leif målade även de skyltfönster som fanns på framsidan med djungelmotiv såsom palmer, giraffer, lejon m.m. Safarigården hade inledningsvis egen tillverkning av läsk. Jonny hade fixat fram en stor kolsyreapparat och flaskor med smakessenser. Han hade även anlitat några damer runt om i kommunen som diskade de flaskor som blev urdruckna. Var och varannan kväll lottades det ut vinylskivor till besökarna.
 

 

1968 hade pop- och rockmusiken fått "psykedeliska influenser" och väggen bakom trummisen Anders hade målats med tanke på just detta fenomen som varade åren 1965 - 1970. Många av de stora pop- och rockgrupperna gav någon gång under denna period ut inspelningar som mer eller mindre klassades som psykedelisk musik där man frångick det gamla trygga och genueina och istället experimenterade med nya instrument, nya sound och flummiga texter. Musiken tilltalade mest hippies och de som nyttjade hallucinogena droger som LSD.
 

Sölve Hedin spelar på sin relativt nya Gibson J-45, en gitarr av mycket hög klass.
 
Här har Rune Einarsson äntligen fått sin nya Höfnerbas, en bas som han fortfarande (2017) äger och spelar på.
 

Sören Hellqvist spelar på sin halvakustiska Guild Starfire IV. Axelbandet var ursprungligen ett samiskt bälte. Sören fick det vid en spelning uppe i Hemavan. Tyvärr stals det vid en spelning på 70-talet. Gitarrens öde är också obekant.
 

Ett färgfoto visar bättre gitarrernas karaktär.
 

© Storumansajten.se
 

Tillbaka!