Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Orkestrar / The Savages
Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.

Fotografen är okänd!

Från vänster ser vi bassisten Sven-Ingvar Oskarsson från Gunnarn. Östen Norén, Storuman, står med sin Fender Jaguar i mitten och till höger om honom ser vi kompgitarristen Sven-Åke Andersson som även han är från Storuman. Trummisen med pinnarna är Kuno Lindberg.
 

Kuno Lindberg avled 1996. De andra träffas lite då och då och musicerar tillsammans.
 
FLER BILDER FRÅN 1960-TALET
Jan Lundmark, Sven-Ingvar Oskarsson och Östen Norén väntar på att fikat skall bli klart.
 
Östen Norén och Sven-Ingvar Oskarsson.
 
Sven-Ingvar tar en rast.
 

 
Bertil Ernefeldt läser en fräckis med Sven-Ingvar drömmer om en ny skivspelare.
 
Östen och Jan Lundmark fokuserar på fotografen Sven-Åke.
 
Östen ser ut att spana på sig själv.
 
Skogen är en bra plats för meditation.
 
Här träffas grabbarna i en musikaffär i Sven-Ingvars hemstad Västerås.
 

Krönika av Östen Norén

     Efter mer än 40 år sedan den första spelningen med instrumentalbandet  THE SAVAGES , i gamla Parkskolan i Storuman, återförenades 3/ 4 av bandet, Sven-Åke Andersson, Sven-Ingvar Oskarsson och Östen Norén, i Södertälje , den 24:e Oktober 2002.
     Redan mötet på Stockholms Central var lite av ett äventyr. Skulle medlemmarna känna igen varandra efter alla dessa år. Detta visade sig nu inte vara något problem, och ganska snart satt trion på pendeltåget för vidare transport till Södertälje, skådeplats för mötet denna gång.
     Framme i Södertälje, och efter ett besök i en Konsumbutik för inköp av förnödenheter, nådde man så småningom, under livligt samtalande, basen för själva tilldragelsen, en trerummare i området Hovsjö. Efter lite grillad kyckling och rött vin, så var det äntligen dags att testa vad som eventuellt fanns kvar av den gamla repertoaren... mentalt.

     Nivram, den gamla klassikern, fick bli inledningen och sen rullade det på. Förvånansvärt hur både melodier, ackord och basgångar fanns kvar i minnet och fingrar.  Uttrycket dejavu har nog aldrig känts mera påtagligt. Inga knackningar i element eller tak från grannar störde heller ljudbilden.
     Nu är det ju inte bara musik det handlar om när 3 x 40 år ska avhandlas, så efter några timmar blev det avbrott för kaffe och wienerbröd , serverat tillsammans med visning av gamla diabilder.
 Så var man igång igen men nu med ljudet kopplat till hörlurar för grannsämjans skull. Inte ens den något sena timmen kunde hindra dessa gitarrspelandets ”nybyggare” och inte förrän ett par timmar efter midnatt lade sig lugnet över arenan.

     Morgonen var dock icke gammal förrän man var igång ånyo. Först repetition av låtarna man spelat under kvällen , som nu lät allt bättre, av förståeliga skäl. Ett välbevarat rullband, inspelat i Realskolans aula under hösten – 62 , bidrog till att den något overkliga stämningen hölls vid liv. Bandspelaren som användes vid inspelningstillfället var lånad av den smått legendariske radiorösten Carl-Axel Nordenberg.

     Tiden går, som de flesta vet, fort när man har roligt och denna gången var inget undantag. Snart blev det dags för lunch och efter det återstod inte mycket mer än att packa ihop och anträda resan tillbaks till 2000-talet. Med hopp om da capo.

Visst är det underbart med musik!

Östen Norén, Södertälje

 

Här drar Sven-Ingvar,  Östen och Sölve upp riktlinjer inför nostalgiträffen i Storuman 2003
 
Östen på scen med sin vita fender
 
Svennis och Sven-Ingvar lirar "Nivram"
 
The Savages på torget i Storuman. Trummisen Anders Jacobsson är inlånad från The Bonnets.
 
Östen och Hank Marvin har ett gemensamt - båda är skickliga gitarrister.
 
The Savages kommer med all sannolikhet att uppträda fler gånger i Storuman
 

© Storumansajten.se
 

Tillbaka!