Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Storumandagarna Index / Jubileumsmiddagen 2017 |
|
Uppdaterad 2017-07-11 |
När gästerna anlände till
Hotell Toppen var det full fart i köket. |
Förrätten höll på att läggas
upp på tallrikarna i rasande fart men med noggrann precision. |
Till förrätt var det
vildfångad röding garnerad med sån´t som anskaffats från naturen runt
Storuman. |
10 minuter kvar till
servering . . . |
Gästerna är förväntansfulla
. . . |
Hotell Toppens
serveringspersonal väntar på signal från köket när det är dags att börja
servera. |
Pia Kristiansson, ordförande
i PR-föreningen Vildmannen, med sambo Kent Wiklund. |
Ella
Nilsson och Christina Falkengård var tyvärr tvungna att lämna
tillställningen innan alla rätter hade serverats eftersom de hade ett flyg
att passa. Men de hann med att känna dofterna och atmosfären som bådade
gott inför fortsättningen av middagen. |
Mikael Sikström och hans
körmedlemmar trivdes bra bland alla gäster. |
Det är inte korv och potatis
som serveras . . . frågan är om det någonsin presenterats så vackra
rätter som denna dag på Hotell Toppen i Storuman. |
Traktens lokala
minibryggerier hade levererat öl till både förrätt och varmrätt. |
Den fina
köttbiten kom från
Lapplands Kött. Det hördes många
kommentarer om det potatismos som serverades till denna rätt: |
PR-föreningen Vildmannens ordförande Pia Kristiansson får en blomma som
tack av kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtsell och Johan Duvdahl från
Storumans Näringslivskontor. |
Tidigare styrelsemedlemmar i
PR-föreningen Vildmannen förärades varsin miljövänlig naturkudde med
vildmannatryck. |
Även från politiskt håll
uppvaktades det. Här är det Olle Wärnick som överlämnar en blomma till Pia
Kristiansson. |
Egentillverkad glass med
bland annat gröna jordgubbar och styvmorsvioler . . . kan inte bli
annat än succé. |
Ett stort tack till
Anton Bjuhrs kocklag avslutade denna gastrologiska middag som nu lagt
ribban för kommande evenemang där mat ingår. |
Ett stiligt par passade på
att ge varann en avskedskram - Roger Pontare och den förtjusande Berit
Nordenberg. |
Anton Bjuhr - GASTROLOGIK Året Vildman i Lappland 2017 Tack för en minnesvärd kulinarisk upplevelse! |
© Storumansajten.se |