Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Vattenfall / Vattenfall Storuman

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.
 


 

Det är april 1987 och Carl-Oskar Nilsson har infunnit sig hos Vattenfall i Storuman för att ta ett gruppfoto på några av de som då jobbade med att säkra strömförsörjningen i Västerbottens inland. Alla är identifierade!
 
  (17/6 2016) Stig Ådén från Storuman har hittat igen Sture Gideonsson, Håkan Fredriksson, Alvan From, Johnny Jonsson och Kenneth Semrén på fotot. /Tack Stig för det!
 
(19/6 2016) Stefan Danielsson från Blattnicksele har namngivit alla sina arbetskamrater på Vattenfall. Tack!
 

Här ser vi ytterligare ett gäng vattenfallare som jobbade som linjemontörer på lokalkontoret i Tärnaby. Fotot är taget vid samma tidpunkt som bilden ovan, nämligen i april 1987. Alla är identifierade!

  (19/6 2016) Stefan Danielsson från Blattnicksele har namngivit alla sina arbetskamrater på Vattenfall. Tack!
 


 
FOTON TAGNA 14 JANUARI 1963
 

Interiör från Vattenfalls verkstad vid Luspen i Storuman. Här tillverkades och reparerades material och delar till de olika kraftstationerna och dammarna längs Umeälven.
 

Omlastning till järnväg pågår. Silon i bakgrunden, vad innehöll den?
 

Ett foto taget från en järnvägsvagn i riktning mot järnvägsstationen i Storuman. En rälsbuss står inne på bangården.
 

FOTON TAGNA 24 APRIL 1961
Uppdaterad 2017-09-25

Detta foto är taget vid Vattenfalls verkstad i Storuman i april 1961. Det är fikapaus och detta gäng verkar ha en hel del roligt att prata om. Känner du igen någon av herrarna på fotot? Hör av dig och berätta!
 
Via facebook har vi fått reda på att de som sitter på lådorna är från vänster: Erik Strandberg, Evald Granskog, Erik Eriksson och Sven-Erik "Svängis" Johansson.
 

Här ser vi den skapelse som herrarna på bilden ovanför höll på med när fotograf C-O Nilsson var på besök. Det ser ut att vara en del som skall monteras i någon av dammarna i Umeälven.
 

Möjligtvis kan detta vara ett utskov för att flotta timmer över en damm eller . . .?
 

 
© Storumansajten.se
 

Tillbaka!