STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.

Uppdaterad 2018-04-06

Fyra killar från Storuman bildar sånggruppen "Living Water". Från vänster ser vi Nils-Gunnar Ulander, Lennart Forsman, Torsten Åhman och Erik Härgestam. De tillhörde pingstkyrkan och missionsförsamlingen i Storuman och turnerade i hela Sverige under 1970-talet.

Vi kompletterar med ett foto av Living Water samt ett tidningsklipp ur VK av Harald Eriksson införd i tidningen i december 1972.


Orgel, bas, trummor och gitarr ingår i Living Waters sättning.
Från vänster Nils Ulander, Lennart Forsman, Torsten Åhman och Erik Härgestam.

Kvartett från Storuman landet runt med sång och förkunnelse

     STORUMAN (VK)

- Vi kände ett behov av att agera lite annorlunda i förmedlingen av det kristna budskapet främst till ungdom.
Det säger tre storumanungdomar som satsar två år på främst sång och musik i frikyrkliga lokaler, skolor, diskotek och anstalter runt vårt land tillsammans med ungdomspastor Torsten Åhman.
- Man måste tala tidens språk och glädjande nog upplever vi en ökad resonans för det kristna budskapet, deklarerar kvartetten.

De tre storuman-grabbarna Erik Härgestam, Lennart Forsman och Nils Ulander som är 20 - 21 år, strålade samman för fem år sedan i filadelfiaförsamlingens blåsorkester. Resultatet blev en sång- och musikgrupp med namnet Gospel-Voice, vilken under ett par år gjorde många uppskattade framträdanden främst på hemmaplan.
Efter förstärkning av dåvarande ungdomspastor Torsten Åhman vid missionsförsamlingen i Storuman inledde de sin nuvarande verksamhet i mitten av förra året. Sedan har kvartetten åkt runt på inbjudan av olika församlingar och institutioner över hela landet. Vid besök i Malmö blev det också framträdande i radions program 3.

DISKOTEK

- Vi har inte saknat arbetsuppgifter. Vid sidan av de rent kyrkliga framträdandena besöker vi skolor och diskotek där vi mött en stor öppenhet.
Samma är förhållandet med olika anstalter, industrier och andra institutioner som fått ta del av kvartettens kristna budskap i sång, musik och tal.
- Därtill möter vi ett stigande intresse för det kristna budskapet, säger kvartetten som uppträder under namnet "Living Water".
Efter en decembervecka i olika lokaler på hemmaplan skall kvartetten ta julledigt. Sedan fortsätter resandet och förkunnandet fram till sommaren, då tre av medlemmarna skall in till militärtjänstgöring, medan pastor Åhman fortsätter sitt predikande.

HARALD ERIKSSON
 

STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN