Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Konfirmation Index / Konfirmation Stensele 1930-1939

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.
 

 


Konfirmation ca 1934
Fotografen är okänd!

Dan Ståhl, Storuman, har grävt i sin mors gömmor och hittat detta konfirmationskort från 1934. Hans mor, Greta Ståhl, född Persson, finns med i bakre raden 5:a från vänster. Prästen heter GUSTAF PARK som var kyrkoherde i Stensele församling vid denna tid. Vet du namn på konfirmander eller i vilken kyrka som detta konfirmationskort är taget? Hör av dig och berätta!
● 9/4 2012 Vi har fått uppgifter som bekräftar att detta konfirmationskort är taget i Stensele församlingshem 1934. Anledningen till att konfirmationsakten inte höll i Stensele kyrka var att just detta år höll man på att göra renoveringar i kyrkan och hade då förlagt all verksamhet till församlingshemmet i Stensele.
 


 
Konfirmation ca 1935
Fotografen är okänd!

Detta konfirmationskort har vi fått av Simon Ivarsson från Linköping. Prästen heter GUSTAF PARK som var kyrkoherde i Stensele församling när detta kort togs. Av 31 konfirmander är 15 identifierade. Orterna som anges i identifieringarna är de orter där respektive konfirmand var mantalsskriven år 1935. På kortet hittar vi bland andra Valdemar Bergström (14), som drev bilskola i Storuman från 1950-talet och många år framåt samt kusinerna Eskil (4) och Ragnar Andersson (17) från Vallnäs. En annan profil är byggmästaren Yngve Rönnholm (29) som vid denna tid var skriven i Skarvsjöby.
 


 
Konfirmation 1939
Fotografen är okänd!

Lillemor Wiklund har skickat in detta konfirmationskort från 1939. Hennes mamma ELIN ISRAELSSON (g. Söderman) är med någonstans på kortet. Än har vi inga identifieringar av konfirmanderna men det ordnar sig säkert med din hjälp. Prästen heter Felix Bohman.
  (6/2 2013) Nu har Lillemor Wiklund tillsammans med sin mor Elin funderat ut namn på några av de konfirmationskamrater som hon känner igen på fotografiet. Det blev 8 kompletta namn och ett förnamn. Själv står Elin (14) i mellanraden trea från vänster.
 


© Storumansajten.se
 

Tillbaka!