Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Klassfoton / Realskolan Index / Realklassen 1967-1971

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.

Realklassen  4-årig 1967 - 1971

  Klass 14  Läsåret 1967/68   KLASSBILD SAKNAS!


 

  Klass 24  Läsåret 1968/69

Denna klass var det sista som tog realexamen (1971) i Storuman. Det är Felix (8, Kjell på fotot) Lindgren i Sollentuna som skickat in fotot. Han har också namngivit sina klasskamrater och vi får väl se om han minns rätt efter alla år som gått.
 

  Klass 34  Läsåret 1969/70       KLASSBILD   SAKNAS!


 

  Klass 44  Läsåret 1970/71

Realskolans sista realister. De tog sin examen på Röbroskolan. Grundskolan var redan införd och en del av de elever som gick 2.4 läsåret 1968/69 på den gamla realskolan började på Röbroskolan  klass 8 istället för att gå tredje året som realskoleelev.
 
Lars Ivebo (1) har hört av sig och namngivit samtliga klasskamrater från avslutningsklassen. Tack för det! Dessutom har Lars grävt fram sin gamla realkostym för att visa att inget speciellt har hänt sedan realexamen 1971.
 
Lars skriver i ett mejl:
- Sedan kan jag konstatera att kavajen som jag köpte till realskolekalaset är av bra kvalité. Den fungerar fortfarande. Därför skickar jag med en bild på mig från 2011-11-26 med kavajen på. Håret har jag klippt som du kanske ser.  /Lars Ivebo, Umeå.

LARS IVEBO SPECIAL - FÖRE OCH EFTER!

Frågan är om inte Lars Ivebo är ganska ensam om att, efter 40 år, fortfarande kunna komma in i sin gamla realkostym. Som ni ser på klasskortet från 1971 har Lars på sig samma kostym nu som då. De flesta av oss som skulle vilja prova samma konststycke lär misslyckas av två anledningar. Den ena är att vi lagt på oss för många extra kilon sedan vi gick på realskolan. Den andra anledningen till ett misslyckande är rätt enkel - kostymen finns inte kvar i garderoben.

Här har vi den sista fotosejouren som Harald Eriksson gjorde av en realskoleklass. Det var 35 elever som började 4-årig linje 1967 och av dessa var det 25 stycken som tog realexamen. De andra hade vartefter läsåren gått tagit klivet över till högstadiet i grundskolan på Röbroskolan.
 

Här sjunger en realklass i Storuman för sista gången. Året efter, dvs. 1972, tog de sista realisterna examen i Sverige, bl.a. i Laholm.
 

Margareta Nilsson omfamnas av rektor Bror Kristiansson till vänster och musikläraren Hjalmar Wallin.
 

Uppvaktning precis som förr med blommor, ballonger och textade skyltar.
 


© Storumansajten.se