STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Vad hände 1969 / Karin Johansson 80 år

Karin Johansson - 80 år

Det blev en glad överraskning för Karin när The Bonnets utan Karins vetskap dök upp på hennes jubileumsdag uppe i Strömsund.

Förra gången The Bonnets lirade i Strömsund var för 38 år sedan, i samband med en skoldans som Karin arrangerade för bygdens ungdomar. Ni som läst länken om "Flickan och prästen" förstår genast hur mycket energi denna kvinna lade ner på dom ungdomar som annars inte skulle ha haft så värst mycket att göra på sin fritid i byarna.

Hemma hos Karin hade merparten av hennes släkt samlats för att vara med och gratulera på den stora dagen. The Bonnets var för dagen förstärkt med dragspelsvirtuosen Östen Norén, Södertälje. Karin växte ju upp med dragspelstoner och tårarna på hennes kinder när "Vals på Österskär" tonade ut över Strömsunds nejder, visade glädje och lycka när den är som störst.

Några Beatlessånger som hängt med sedan skoldansen i Strömsund 1969 blev det också. Hela släktskaran sjöng med när Rune Einarsson, Anders Jacobsson, Sven-Åke Andersson och Sören Hellqvist sjöng "I follow the sun" och "´Til there was you". Sven-Åke lirade sedan några instrumentala örhängen från 60-talet på sin fina Fender Stratocaster och Östen avrundade med "Gulaschbaronen" och Carl Jularbos lugna vals "Eskilstunaminnen".


STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN