Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Klassfoton / Realskolan Index / Realklassen 1959-1963

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.

Realklassen  4-årig 1959 - 1963

  Klass 14 Läsåret 1959/60


(Fotografen är okänd!)
Detta klassfoto har skickats in av Östen Norén, Södertälje. Han är givetvis själv med på fotot. Samtliga elever är namngivna.
 
 Klass 24 Läsåret 1960/61

(Fotografen är okänd!)

Detta klassfoto har vi fått av Ruth Andersson i Kristinehamn. Hon flyttade från Storuman när hon var 17 år, men hon har ändå lyckats med konststycket att namnge samtliga klasskamrater. Bra gjort!
 

  Klass 34 Läsåret 1961/62

(Fotografen är okänd!)

Ytterligare ett klassfoto från Ruth Andersson i Kristinehamn. Övervägande skrattande och leende elever som gör sitt tredje år på realen. I vanlig ordning har Ruth ordnat namn på alla elever. Kortet är taget våren 1962.
 

  Klass 44 Läsåret 1962/63 Klassbild saknas!
  Skoldans på realskolan 1963

(Fotografen är okänd!)
Bilden är inskickad av Christina Landström (Lundmark), Vännäs.
 

 - Tyvärr, så vet jag inte så mycket mer om skoldansbilden än att den dansante unge mannen är Bengt-Håkan Wiklund. Själv sitter jag längst till höger i vit blus och bredvid mig Britt-Gunnel Bergström. Jag trodde bilden var tagen i matbespisningen, men nu blir jag osäker – kanske var vi i teckningssalen på Realskolan. Jag återkommer om jag får fler uppslag!
/Hälsningar Christina

Redaktionens anm.: Tack Christina för bilden! Jag misstänker att den är tagen i teckningssalen på realskolan. Taket ser annorlunda ut än i matsalen och tjejerna sitter på klassiska skolbänkar. Dessutom styrker teckningarna på väggen i bakgrunden den teorin. Men var är alla killarna?

Ruth Andersson, som bor i Kristinehamn, har mejlat och gett fotografiet två nya namn. Hon sitter själv längst till vänster på bänken med blommig blus. Den som sitter bredvid henne med mörkt hår och glasögon heter Ann-Britt Fjällström.

 
© Storumansajten.se