Du är här: Startsida / Efterlysning

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.


 

Uppdaterad 2018-09-02
I TRAKTEN AV TÄRNABY VÅRVINTERN 1939
Här är ett av Oskar Lönnbergs många foton som han tog med sin kamera under de år han körde postdiligens i Tärnabys fjällvärld. Fyra ungdomar poserar framför fotografen vårvintern 1939. När det gäller Oskar Lönnbergs foton har vi inga som helst noteringar eller annat som beskriver de motiv som han fotograferat. Alla foton i serien är tagna under andra halvan av 1930-talet och de flesta av de vi ser på fotografierna finns inte kvar i jordelivet.
KÄNNER DU TILL NÅGOT OM DETTA FOTOGRAFI OCH KAN BERÄTTA MER är du välkommen att höra av dig till redaktionen.
I TRAKTEN AV TÄRNABY SOMMAREN 1938

Här är ett annat av Oskar Lönnbergs många foton som han tog med sin kamera under de år han körde postdiligens i Tärnabys fjällvärld. Det ser ut att vara en familj och några vänner som poserar framför ett timrat hus. Fotot är taget sommaren 1938. När det gäller Oskar Lönnbergs foton har vi inga som helst noteringar eller annat som beskriver de motiv som han fotograferat. Alla foton i serien är tagna under andra halvan av 1930-talet och de flesta av de vi ser på fotografierna finns inte kvar i jordelivet.
KÄNNER DU TILL NÅGOT OM DETTA OCH KAN BERÄTTA MER är du välkommen att höra av dig till redaktionen.

 

KONSTUTSTÄLLNING?

Det är en konstutställning någonstans och ett gäng ungdomar får "kött på benen" av en vuxen som vi förmodar är delaktig i evenemanget. Fotot är taget någon gång mellan åren 1968 och 1973. KÄNNER DU TILL NÅGOT OM DETTA OCH KAN BERÄTTA MER är du välkommen att höra av dig till redaktionen.

●  (29/7 2018) Via mejl och facebook har vi fått två identifieringar. Flickan till vänster är Eva-Karin Johansson och hon i mitten heter Eva Lindén, båda från Storuman.
●  (30/7 2018) Britt-Marie Granberg, näst längst till höger på fotot, har mejlat in och berättar att fotot är från en utställning av Grönländsk konst. Utställningen hette "Innonot". Hon berättar vidare att det är henne bror Olof Bergström som står längst till höger.
 

OKÄND INDUSTRIBYGGNAD!

Negativet till detta fotografi är märkt "Br. Sandström. Inga andra ledtrådar finns. På fotot ser vi en industribyggnad som vid första anblick mycket väl kan ligga i Forsvik när man ser järnvägsspåret och berget i bakgrunden. KÄNNER DU TILL NÅGOT OM DETTA OCH KAN BERÄTTA MER är du välkommen att höra av dig till redaktionen.

●  (21/7 2018) Calle Wiklund berättar: Ser att det är SMV-fabriken som är under uppbyggnad. John Larsson var byggledare. När jag började på den gamla fabriken 1969 var den nya fabriken i stort sett klar. Vi tillverkade Drivax-Traktorer på den gamla fabriken som också var reparationsverkstad. På den nya fabriken tillverkades SMV-21. Hälsningar/ Calle Wiklund.
 

 
© Storumansajten.se