Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Klassfoton / Hemtekniska (Skolkök)

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.


eller skolkök

Läsåret 1975/76

(Fotografen är okänd!)

Detta klasskort från Röbroskolan har vi fått av Ing-Mari Boström (född Lindholm) från Åskilje. Hon står i bakre raden som nr. 5 från vänster. Hon har namngivit 7 av sina 13 klasskamrater.
 

Läsåret 1970/71
(Fotografen är okänd!)

Här saknas det massor av namn! Fotot är taget på Röbroskolan dit hemtekniska flyttade från att i många år hållit till i källarvåningen på Centralskolan när den låg där Konsum finns idag.
Fotografiet har vi fått låna av Ann-Christin Fredriksson (Granberg).
 

Grupp B läsåret 1969/70
(Fotografen är okänd!)

I Carina Fjellströms fotosamling hittar vi detta fina klasskort från hemtekniska 1969-70. Bilden återupplivades i samband med en klassträff dessa elever hade långt senare. Det har varit svårt att exakt tyda ut dom elevnamn som finns noterade på ett kladdpapper så här är det läge att hjälpa till.
 

Skolkök 1930-talet
(Fotografen är okänd!)

Lillemor Wiklund från Storuman har skickat in detta gamla kort från mitten av 1930-talet. Det är elever som efter avslutad folkskola fick möjlighet att gå i det s.k. "skolköket" där matlagning och bakning var centrala delar i utbildningen. Lillemors mor Elin Söderman (född Israelsson) står i främre raden trea från vänster. Elin har identifierat 7 av sina klasskamrater på fotot. Känner du igen någon av de övriga?
 

© Storumansajten.se