STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:


Uppdaterad 2022-07-01

Ny fritidsledare 1968


(Fotot är i original svartvitt!

Till vänster sitter Christer Fahlström som tog över som fritidsledare på Safarigården i Storuman efter sydafrikanen Jonny Burger. Flickorna i mitten är Margareta Lindberg och Britt-Inger Barrsten. Mannen till höger är Stig Gustafsson, som var socialassistent i Stensele kommun.


Fastigheten hade tidigare varit en konsumbutik. Stensele kommun tog över byggnaden när livsmedelsbutiken lades ned några år in på 1960-talet. Man överlät den sedan till Storumans ungdomar som själva fick inreda lokalerna till en väl fungerade ungdomsgård.


(Fotot är i original svartvitt!

I bakgrunden syns en del av de djungelmotiv som Leif Jönsson målade på väggarna. Han dekorerade även framsidans skyltfönster med djungelmotiv. En del av de möbler som fanns på Safarigården kom från "Kringlan", d.v.s. den fastighet på Stenselevägen som tidigare användes som föreningslokal och där Sonja och Oskar Mannberg en gång i tiden drev sitt café och bageri. Undrar var "Max-pelaren" (sånghögtalaren) som står på golvet vid "safariväggen" tog vägen! Det fanns två stycken som båda tillhörde popgruppen The Bonnets.STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN