Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Harald Eriksson negativsamling / 1968-1969 / Ny väg mot Nyliden

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.

Vid en nybrytning av väg i närheten av Nyliden, Stensele, ställde dessa herrar upp framför Harald Erikssons kamera. Det är möjligt att någon av dem är platschef på bygget. Känner du igen någon av dem? Hör av dig till redaktionen och berätta!
 
●  (3/2 2016) Via vår facebooksida har vi fått veta att mannen som står till vänster är Leander Andersson från Umnäs. Mannen längst till höger heter troligtvis Lindström, förnamnet okänt.
 
●  (6/2 2016) Nu vet vi vad bilden handlar om. En nyfiken släktforskare hittade igen tidningsklippet där detta foto var infört och berättade att det togs i samband med att det krokiga vägavsnittet på Långsjöbyvägen mellan Vilhelminavägen (nuv. E45) och Nyliden höll på att rätas ut. I reportaget kan man läsa att herrarna är från vänster Leander Andersson från Umnäs, arbetsledare Ruben Königsson från Storuman och Oskar Lindström från Nyliden.
 

Den gamla vägsträckan mellan Vilhelminavägen och Nyliden var väldigt smal och krokig och det var många yrkesförare som ansåg att den egentligen inte var farbar på ett trafiksäkert sätt.
 


© Storumansajten.se
 

Tillbaka!