STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.

Uppdaterad 2018-12-12

Manskören i Storuman samlades den 14 mars 1970 i aulan på Folkhögskolan för att med sång och gemenskap fira sitt 30-års jubileum. Det betyder att kören startade 1940. Doktor Gunnar Hjernestam (18) och möbelhandlaren Enge Forsberg (23) känner du säkert igen på fotot. Vilka fler?

2. Anton Eriksson   10. Tom Persson   13. Sture Grundström   14. Ove Vidman   16. Elon Lindberg   17. Kurt Nilsson   18. Gunnar Hjernestam   23. Enge Forsberg


Här dirigeras kören av kantor Hjalmar Wallin från Stensele.

Några körmedlemmar framför fotografen.

1. Ossian Arklöf   2. Folke Luther   3. Okänd!   4. Oskar Mannberg   5. Eskil Andersson   6. Okänd!   7. Okänd!


Flera körmedlemmar som får ett tack. Mannen längst till vänster heter Sjöberg i efternamn. Han jobbade på UVF i Storuman och bodde på Bondevägen 12. Övriga är ännu så länge okända.Körledare Hjalmar Wallin i glasögon till höger får blommor av körmedlemmarna för förtjänstfullt uppdrag. Man kan anta att Hjalmar gjorde sitt sista körframträdande i samband med detta jubileum.


Här har Rune Viklund blivit uppvaktad med en fint blomsterverk. Han var ordförande för Storumans manskör.


Det blev blommor i massor under denna jubileumsafton. Här är det Gunnar Hjernestam som får en fin bukett. Mannen med ett glatt leende bakom Gunnar är Tom Persson som under många år var körledare för Lappmarkskören.
Än i dag har körsången en stor plats i mångas hjärta. Lappmarkskören finns kvar och levererar ljuvlig sång i oförminskad styrka. I juletid kan man traditionellt höra de flesta aktiva körer framträda i ortens kyrkor.


STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN