STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄNDu är här:


Tips till dig som använder dator med muspekare: Sätt pekaren på respektive ansikte så ser du kompletterande information.


Uppdaterad 2024-02-18


Hemavans simhall som det såg ut när byggnaden stod klar oktober 1972.


19 maj 1973 invigdes den nya simhallen i Hemavan. Men redan i oktober 1972 öppnades bassängen för sim och bad. På fotot ser vi den svenske storsimmaren och guldmedaljören i OS 1972 Gunnar Larsson flankerad av Gunilla Lundberg (t.v.) och Ann-Christin Ångström från Lycksele.


Här hoppar ungdomar i vattnet under överinseende av en badvakt. Känner du igen honom


Bygget av simhallen startade hösten 1971 och stod färdigt och togs i bruk i oktober 1972. Här är ett foto när inredning och finputsning var på gång. På fotot ser vi Ivar Strand och Henry Burman.Simkunniga ungdomar visade upp sig i bassängen inför publik under invigningen.


Vid invigningen ställde konstnären Erik Norberg (till höger med skägg) ut några av sina större verk. Huruvida dessa snidade renar skulle finnas permanent i simhallen eller inte framgår inte av fotografens noteringar. På foto ser vi också Storumans kommuns kanslichef Bo Lindblad till vänster med glasögon och mannen som skakar hand till höger är kommunalrådet Martin Emanuelsson.

1. Okänd!   2. Bo Lindblad   3. Okänd!   4. Okänd!   5. Okänd!   6. Martin Emanuelsson   7. Martin Emanuelsson   8. Erik Norberg   9. Okänd!


Här är några av de kommunala representanter som var med på invigningen. Mannen längst till höger är kommunalrådet Martin Emanuelsson.

1. Okänd!   2. Okänd!   3. Okänd!   4. Okänd!   5. Okänd!   6. Martin Emanuelsson
STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN