STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:Ska man ut på sjön måste man kunna det där med knop och knopar. Christer Kolbäck visar ett gäng "sjöscouter" i Storuman hur man gör. Året är 1973.
På fotot har vi förutom Christer Kolbäck (6) via facebook även fått namnen Martin Älvebrant (2), Reidar Bygdell (7), Tommy Evertsson (9) och Tomas Karlsson (10). Andra namn som förekommer på fotot men vars ansikte vi inte kunnat pricka in är: Denny Rönnholm, Conny Rönnholm, Peder Hopstadius, Tony Jonsson och kanske också Kenth Svanberg och/eller Lars Sandgren.Bill Svanberg och en ännu inte namngiven scoutledare förkovrar sig i ämnet Trissjolle.


Av kläderna att döma verkar det lite kallt vid norra båthamnen i Luspviken. Kan kanske vara en bit in på sensommaren.


Att rigga upp roder och segel tar sin lilla tid. Men Tommy Evertsson och Martin Älvebrant ser till att allt blir rätt.

Tommy Evertsson, som är med på merparten av bilderna i denna länk, berättar att det var en fantastisk upplevelse som ung grabb att få vara med i scoutgänget i Storuman. Han öser beröm över scoutledarna Christer Kolbäck och Bill Svanberg.

De var helt fantastiska och lade ner otroligt mycket tid på oss ungdomar i Storuman, säger Tommy när redaktören stötte på honom i Storuman häromdan.
Projektet med jollarna gav oss stor glädje och den tiden kommer jag alltid att minnas med glädje, konstaterar Tommy vidare.

Har du några minnen från din tid som scout i Storuman, hör av dig och berätta.STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN