STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄNTips till dig som använder dator med muspekare: Sätt pekaren på respektive ansikte så ser du kompletterande information.

Du är här:


Uppdaterad 2018.10.10


(Fotot är i original svartvitt!)

Denna bildserie togs uppe vid Utsikten på Stenseleberget den 18 oktober 1970. "Familjevandring till Utsikten" var Harald Erikssons notering på negativfoldern. På fotot ser vi bland andra provinsialläkaren Gunnar Hjernestam (3) i luva och glasögon språka med Åke Björk (4) som för anteckningar.


En fråga har ställts och då gäller det att fundera ordentligt på svaret, precis som damen med den ljusa tröjan gör. Vem är hon?
Doktor Gunnar Hjernestam ser ut att ha samlat på sig några tomburkar. Promenaden var kanske kombinerad med vårstädning.


Åke Björk noterar. Känner du igen flickorna?


Börje Öfjäll, till vänster i bild, har anslutit och funderar också på vilket svar som är rätt.


Fundering och fruktutdelning. Vi har fått ett tips om att det är familjen Rutqvist som kommit upp till en av frågestationerna. Flickorna med de stickade "norsktröjorna" är i så fall Lena Rutqvist (4) och den som tittar fram längst till vänster är Karin Rutqvist (1). Den lilla pojken heter Per Rutqvist (3) och barnens föräldrar är Tore Rutqvist (5) och Solveig Rutqvist (2). Mannen till höger som antecknar vet vi inte namnet på.


Har du ytterligare information om dessa bilder är du välkommen att välkommen att höra av dig till redaktionen.STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN