Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Klassfoton / Ankarsund Skola

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.

Klass 1 - 2 läsåret 1966-67
 


 Fotografen är okänd!

Detta klassfoto har vi fått låna av Billy Håkansson (14) som gick i skola i Ankarsund läsåret 1966-67. Det är som synes en liten men förmodligen väl fungerande klass med 14 elever. Lärarinnan längst upp till vänster i bild heter Lotten Gunnarsson (född Stenvall). Hon berättar i ett mejl att hon blev gravledig 1 december 1966 och således jobbade bara 3 månader i denna skola. Vem som tog över som lärare efter henne vet vi inte ännu. Lotten har identifierat 6 elever och Billy Håkansson (14) har identifierat de övriga.
 

Skolan i Ankarsund avvecklades 1997. Ankarsunds Intresseförening tog då över skollokalerna. Idag (2018) är det fiskodlingen i byn som äger den gamla skolan. Om det är någon verksamhet i lokalerna har vi inte kännedom om. Har du något mer att berätta om den gamla skolan? När startade skolverksamheten i Ankarsund? Hur många bofasta fanns det i byn vid den tiden? Hör av dig och berätta!
 

Klass 3 - 4 läsåret 1967-68
 

 Fotografen är okänd!

Även detta klassfoto har vi fått av Billy Håkansson (8), Storuman. Lärarinnan (18) heter Berit Grannas. Billy har identifierat samtliga sina klasskamrater.
 


© Storumansajten.se