Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Klassfoton / Luspholmen Skola

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.

Skolavslutning 1923


Fotografen är okänd!

Detta gamla kort från 1923 har vi fått låna av Stefan Danielsson, Blattnicksele. Han skriver:
- Hej Sören!
- Jag fick några gamla kort av min kusin Ulf Haglund i Jönköping, som han hade efter sin mamma Nora Haglund. Hon var min faster och jag har lagt upp bilder på min hemsida. Ett av korten var ett skolkort från ca. 1923-1925 från Luspholmen. Det är Nora som står i mitten på första raden. Kan det vara något för Storumansajten? Det vore roligt om det är någon som känner igen de andra på kortet. /Stefan Danielsson


Några fakta;
Skolan var en flyttande mindre folkskola. Lektionssalen låg i Seth Andersson mangårdsbyggnad på Luspholmen. Lärarinnan tjänstgjorde en termin på Luspholmen och en termin på Vallnäs. En termin var på 17 veckor. Undervisning gavs sex dagar i veckan med fem lektioner per dag. Varje elev gick fyra terminer i skolan.


Redaktionens kommentar;
- Självklart så är detta kort en pärla i Storumansajten.se. Och tänka sig, vi har redan fått in namn på de övriga eleverna och givetvis också lärarinnans namn. Och det är i grevens tid som man säger. Fotot är taget för nittio år sedan och den generation som kan berätta om bilder från denna tid tunnas ut för var dag. Tack Stefan!

 

 
© Storumansajten.se