Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Klassfoton / Realskolan Index / Realklassen 1963-1966

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.

Realklassen  3-årig 1963 - 1966

  Klass 13 Läsåret 1963/64

Fotografen är okänd!

Vi har fått detta klassfoto av Göran Wik som bor i Rimbo. Han står i övre raden 2:a från vänster. Flickan längst till höger (10) i främre raden kan vara Annika Lindfors men det är inte bekräftat. Siv Zakrisson saknas på kortet.
 

 Klass 23 Läsåret 1964/65

Fotografen är okänd!

Detta klassfoto från vårvintern 1965 har vi fått av Mats Arvidsson. En pojke på klassfotot är ännu inte identifierad. Dessutom saknas det 6 grabbar och 3 flickor på klassbilden om man jämför med klasslistan från detta läsår. Har du detta klassfoto i din samling vill vi gärna "låna" det för att göra en bättre och större bild till webben.
 

  Klass 33 Läsåret 1965/66

Fotografen är okänd!

Detta klassfoto har vi fått av Ulla-Maj Eriksson (född Isaksson) som sitter i nedre raden 5:a från vänster. Känner du igen eleverna på detta foto är du välkommen att höra av dig till redaktionen. Vi saknar fortfarande namn på 2 pojkar och 4 flickor..
 

 Realyra 16 maj 1966

Fotograf: Harald Eriksson (VK)

Realyran var en årlig tradition där realskolans avgångsklasser samlades på vårkanten för att leva ut sin glädje över att realexamen och skolslut var nära förestående.  Dagens tema var "Munkar" för klass 33 och "Fångar" för klass 44. För det musikaliska inslaget stod killarna i popgruppen The Speachers. På bilden ser vi bland andra fångarna Lennart Stenmark, Marita Bengtsson samt Göran Moberg och Kurt-Ove Karlsson utklädda till gitarrspelande munkar.
 

DELFÖRSTORING 1

 

DELFÖRSTORING 2

 

Fotograf: Harald Eriksson (VK)

Realyran drog även till sig en skaplig skara övriga ungdomar som ville vara med och känna glädje över att skolterminen snart var till ända. Vi ser även att yngre barn på kullen uppe till höger deltog i yran. Fånge nr. 500330 har en blombukett i famnen som någon av realskolans lärare skulle få lite senare. Det ingick i realyran att eleverna gick runt på samhället och ringde på hos de lärare som gjort det möjligt för dem att få sin realexamen.
 

DELFÖRSTORING 1

 

DELFÖRSTORING 2

 

Fotograf: Harald Eriksson (VK)

Vi ser i det bakre ledet att det var ganska många som anslöt i marschen både med och utan cykel. Platsen de passerar ser ut att vara Tärnavägen (nuv. Blå vägen) ner mot järnvägsviadukten.
Vid något tillfälle var det någon som frågade om det fanns trottoarer i Storuman på 1960-talet. Bevisligen fanns det åtminstone en sådan 1966. Det fanns förmodligen även en på andra sidan körbanan..
I vanlig ordning har vi namnsatt de vi vet namnen på. Använd muspekaren på resp. ansikte!
Känner du igen någon eller några på fotografierna får du gärna höra av dig och berätta.

DELFÖRSTORING 1
 

DELFÖRSTORING 2
 

 Examensbilder från realskolans skolgård 27 maj 1966

Fotograf: C-O Nilsson

Fler bilder hittar du <<< här >>>!
 

 
© Storumansajten.se