Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Klassfoton / Realskolan Index / IF Falken

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.


 


Realskolans egen idrottsförening


Fotograf: Carl-Axel Nordenberg

IF Falkens fotbollslag någon gång i slutet av 1950-talet. Från vänster stående: Åke Svensson, Lasse Norberg, Lars-Ola (Lasse) Salemark, Åke Eriksson, Lars Ögren och Leopold Eriksson. Knästående från vänster: Jerry Omark, Jan-Ola Johansson, Sune Berg,  Stig Fredriksson och Martin Lönnberg.
 


 


Fotograf: Carl-Axel Nordenberg

Ytterligare ett fotografi från IF Falken. Denna gång gäller det ungdomar som idkar friidrott. Vilka är dessa skolungdomar? Två av grabbarna ser ut att vara släkt med varandra. Mycket släkt  till och med. Även här behöver vi din hjälp med att  reda ut vem som är vem!. Hör av dig till Storumansajtens fotoarkiv om du vet mer om fotot!
Gertrud Mattsson berättar i ett mejl att flickan som står fyra från vänster är "sprinteresset" Gun-Gerd Strömberg från Skarvsjöby. Vilka de övriga är har vi inte fått reda på ännu.
 

Det var nog ganska ovanligt att en skola hade egna matchtröjor med tryck. Realskolan i Storuman hade i alla fall sett till att skollaget hade egen profil på rinken. Här är det Hans Hellgren som poserar framför fotografen, som tillika är hans far, på gårdsplanen hemma på Vallnäsvägen. Hans bor sedan länge i Lidköping.
Du som var med på realskolan när det begav sig får gärna höra av dig och berätta mer om IF Falken och idrottsverksamheten under skoltiden i Storuman.
 

 
© Storumansajten.se