STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här: Startsida / Fotoarkiv / Klassfoton / Viktoriaskolan

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.


Uppdaterad 2018-11-18

Klass 3B  läsåret 1952/53

Fotografen är okänd!

Detta klasskort har vi fått av Eva Wikström i Härnösand. Hennes bror Åke Sundbom (20) gick i denna klass. Han har identifierat 8 klasskamrater och läraren samt 3 delvis. Sedan har en uppmärksam sajtbesökare kompletterat namn genom att jämföra klasslistor i senare skolor. Roger Fransson boende i Bjästa har mejlat och berättat att han står längst till vänster (1) på bilden. 4 elever som saknar identitet. Ytterligare identifieringar har vi fått av Ingrid Sjöström. Nu återstår det bara 1 elev (11) att namnge.
 


Klass 1  1957
Uppdaterad 2018-11-18
Fotografen är okänd!
18/11 2018 - Nu är det bara 4 elever som ännu inte blivit identifierade. Övriga har fått namn av Mats Arvidsson från Vännäs.


Klass 2  1958

Fotografen är okänd!

7 elever saknar namn. Känner du igen några? Hör i så fall av dig till Storumansajtens fotoarkiv! Bilden är inskickad av Mats Arvidsson. 


Klass 6B läsåret 1962/63

Fotografen är okänd!

Tommy Norlin från Storuman har skickat in detta klassfoto. Alla är identifierade. Dessa saknades vid fototillfället: Östen Holmlund, Sigbritt Lindström och Eva Strömgård. Den sistnämnde flyttade från Storuman till Umeå redan den 30 augusti 1962 och hann inte vara med i klassen så många dagar.


Klass 6A 1962/63

Fotografen är okänd!

Enligt en elevförteckning från 1962 saknas Kennet Borgström, Barbro Gustavsson och Sven-Arne Jansson på fotot som är inskickat av Jan-Åke Axelsson, Östersund.


Klass 1, Viktoriaskolan  Lucia 1962
Fotografen är okänd!

Detta foto togs när första klass på Viktoriaskolan hade Lucia 1962. Ulf Sandberg, som skickat in bilden, känner igen Krister Renkel som den vänstra stjärngossen. Lucian i mitten heter Eva-Karin Johansson och till höger om henne Bente Erstad. Känner du igen några fler? Hör av dig till Storumansajtens Fotoarkiv och berätta!
 

Klass 1, Viktoriaskolan  Lucia 1962
Fotografen är okänd!

Detta foto är också taget i samband med Lucia 1962. Det är samma klass som på bilden ovan. Här behöver vi hjälp att identifiera eleverna i första klass på Viktoriaskolan.
Ulf Sandberg, som skickat in bilden, berättar:
- Luciakorten är från Viktoriaskolan 1962, klass 1. Klassrummen var på andra våningen och i bottenvåningen fanns Börje Öfjäll och den fantastiska slöjdsalen. Börje startade alla nya klasser genom att tuffingar och veklingar fick hålla upp vinkelhaken. Först ner var inte den tuffaste . . .


Klass 2, Viktoriaskolan  1963

Detta fina klasskort från Viktoriaskolan har vi fått av Ulf Sandberg som står trea från höger. Han berättar att han gick klass 1 och 2 på Viktoriaskolan och 3:e året på Parkskolan i Storuman. Han har identifierat 13 av sina klasskamrater på fotot. Tack för det!


Klass 4A, Viktoriaskolan  1963

Fotograf: C-O Nilsson

Fotot ur Eva Björks fotosamling. Lärarinnan på bilden är Berit Jonsson.


Klass 6B 1965/66

Fotografen är okänd!

Detta klassfoto från Viktoriaskolan är från en av de sista klasserna som gick där innan skolan brann ner i slutet av 1960-talet. Fotot har vi fått av Carina Fjellström (Nilsson) som botaniserat bland sina gamla bilder. Lärarinnan är Karin Flemming. Hon och hennes make Erland Flemming, flyttade efter skoltiden till Köpmanholmen, Örnsköldsvik. Båda avled under 2013.
 

TILL STARTSIDAN!          TILL FOTOARKIVET!           TILL KLASSFOTON INDEX!       TILL TOPPEN PÅ SIDAN!