STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:

Uppdaterad 2021.02.01


Det är april 1987 och Carl-Oskar Nilsson har infunnit sig hos Vattenfall i Storuman för att ta ett gruppfoto på några av de som då jobbade med att säkra strömförsörjningen i Västerbottens inland. Alla är identifierade!

1. Östen Holmlund   2. Sture Gideonsson   3. Håkan Fredriksson   4. Alvan From   5. Johnny Jonsson   6. Roger Hedman   7. Kenneth Semrén


Här ser vi ytterligare ett gäng vattenfallare som jobbade som linjemontörer på lokalkontoret i Tärnaby. Fotot är taget vid samma tidpunkt som bilden ovan, nämligen i april 1987. Alla är identifierade!

1. Haldo Larsson   2. Nils Gustav Johansson   3. Per Alrik From   4. Rolf Kristoffersson   5. Torbjörn Jonsson   6. Gunder Hillörn   7. Elner BurmanFOTON TAGNA 14 JANUARI 1963

Interiör från Vattenfalls verkstad vid Luspen i Storuman. Här tillverkades och reparerades material och delar till de olika kraftstationerna och dammarna längs Umeälven.


Omlastning till järnväg pågår. Silon i bakgrunden, vad innehöll den?


Ett foto taget från en järnvägsvagn i riktning mot järnvägsstationen i Storuman. En rälsbuss står inne på bangården.FOTON TAGNA 24 APRIL 1961

Detta foto är taget vid Vattenfalls verkstad i Storuman i april 1961. Det är fikapaus och detta gäng verkar ha en hel del roligt att prata om.

Via facebook har vi fått reda på att de som sitter på lådorna är: 1. Erik Strandberg, 2. Evald Granskog, 3. Erik Eriksson och 4. Sven-Erik "Svängis" Johansson.


Här ser vi den skapelse som herrarna på bilden ovanför höll på med när fotograf C-O Nilsson var på besök. Det ser ut att vara en del som skall monteras i någon av dammarna i Umeälven.


Möjligtvis kan detta vara ett utskov för att flotta timmer över en damm eller . . .?


STARTSIDAN          FOTOARKIVET          TILL TOPPEN