STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄN


Du är här:

Tips: Sätt muspekaren på respektive ansikte så ser du de namn vi lagt ut.

FOTOSERIE FRÅN 1970-TALET

Uppdaterad 2019-09-20

Brynolf Hedström gjorde ett reportage vid en renskiljning uppe i Ajaure någon gång under 1970-talets första hälft. Han tog en serie bilder som resulterade i 24 negativ i formatet 6x6 cm. Här visar vi en del av dessa foton.Fotografiet är i original svartvitt!

Via vår facebooksida har vi fått veta att det är Olof Tomas Johansson Omma (3) som står närmast kameran. Han kallades för "Lill Olle" och det berodde nog på att han var ganska kort till växten. Olof Tomas var en mycket duktigt knivslöjdare.


Ett annorlunda sätt att transportera renar. Man får förmoda att det var ett speciellt syfte med detta.


Av de fyra som vi ser på fotot har vi via vår facebooksida fått namn på Jon Andersson Blind (2) och Olof Tomas "Lill Olle" Johansson Omma (3). Vi har även fått två olika namnförslag på nr 3, Nils-Olov Omma och Henrik Omma.


Nikolaus Utsi (1) tar en rökpaus och samtalar med en kollega om du arbetet fortlöper.


Vi har ännu inte hittat något tidningsklipp som kan kopplas ihop med fotografierna ovan. Därför vet vi inte exakt när de togs och om det var något speciellt kring denna renskiljning som fångade Brynolf Hedströms intresse. Har du information att tillföra kring denna bildserie är du välkommen att höra av dig till redaktionen.


STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN