STORUMAN - EN STOR INLANDSKOMMUN I LANDSKAPET LAPPLAND - VÄSTERBOTTENS LÄNDu är här:


Tips till dig som använder dator med muspekare: Sätt pekaren på respektive ansikte så ser du kompletterande information.


SKIDSEGRARE

Här ser vi några av de som segrade i sina respektive klasser. Från vänster ser vi Karl-Erik Davidsson från Pauträsk. Damen till höger om honom heter Letty Sjöberg som är uppväxt i byn Finnäs. I mitten ser vi Ulla-Britt Berglund från Grundfors. Hon bodde sista tiden innan hon gick bort i Avasund. Flickan till höger om henne är Kristina Stenvall, gift Kärrman. Längst till höger har vi Esbjörn Jonsson. Han var en mycket duktig skidåkare som vann det mesta han ställde upp i. Ingen av dessa finns kvar i livet.Från vänster ser vi Gerhard Grönlund och hans maka Iris. Till höger ser vi Verner Lindström som drev butiken Lindströms Ur och Guld tillsammans med brodern Emil. En annan bror till Verner var Axel Lindström, som hade sportbutik och bilförsäljning på Skolgatan i Storuman.


Gerhard och Iris Grönlund jobbade båda som väderobservatörer på Gunnars militärflygfält. Iris avled i juli 2013 93 år gammal och Gerhard avled i början av 2014.  Hon och maken motionerade nästan varje dag även när de var över 90 år fyllda.


Pojken till vänster är Leif Persson som bor i Storuman. Han till höger är Per-Einar Johansson från Åskilje. Han bor numera i Vallentuna strax norr om Stockholm.


På den vänstra bilden ser vi syskonen Annika och Anders Lundin. Att de stod framför kameran som segrare i ett skidlopp är väl som sig bör när deras far heter TAGE LUNDIN. Flickan till höger är Ingela Gustafsson från Barsele. Hon var 10 år när bilden togs. Hör av dig till redaktionen om du vill kommentera bilderna!


STARTSIDAN       FOTOARKIVET       TILL TOPPEN